C4 Corvette, huolehtii Targa -akryylikatosta

By | 9 lokakuun, 2021

Muovivalmistuksestani johtuen saan paljon puheluita ja pyyntöjä huolehtia C4 Corvette Acrylic Targa Topistasi. Peruskaton ylläpito auttaa pidentämään akryylipaneelin käyttöikää ja ulkonäköä.

Kun Chevrolet suunnitteli Corvetten uudelleen vuonna 1984, he suunnittelivat pieniä taustoja, ja he suunnittelivat monia hienoja ideoita, joita muissa urheiluautoissa on käytetty aiemmin. Vuosina 1968-1983 Corvette C3: ssa käytettyjen T-Top-kattopaneelien sijasta he valitsivat Porsche 911: n kaltaisen Targa-katon. Vakio katto oli lasikuitupaneeli, joka oli maalattu samaan väriin kuin auto. Chevroletissa oli myös valinnainen kuunkansi, pronssinen tai sininen savustettu muovi. Lexania käytettiin alun perin katolla vuonna 1984, mutta sen havaittiin olevan helposti naarmuuntunut. Lexan on erittäin rikkoutuvaa materiaalia kestävä, mutta se on pehmeä pinta, joka rikkoo rikkoutumiskestävyyden melko helposti. Sivuhuomautuksena kaikki kilpa -autot käyttävät Lexania etuistuimissa paikallisista radoista Nascar Nextel Cup -sarjaan. Nextel Cupissa ja Nationwide -sarjassa kilpajoukkueet käyttävät Lexania koskevia elokuvia, jotka voidaan poistaa kilpailusta, mikä vähentää tuulen naarmuja. Myöhemmin, vuonna 1984, General Motors siirtyi naarmuuntumattomalla pinnoitteella akryyliin katon naarmuuntumisen estämiseksi.

Akryylikattolevyn hoito on helppoa. Puhdista paneeli miedolla pesuaineella. Walmartin tavallinen pesuaine on hyvä. Tärkeintä on heittää katto letkureiällä irtonaisen lian poistamiseksi ENNEN SAAPOAPPELIN PUHDISTAMISTA. Kun katto on kuivunut, laita katolle vahaa. On tärkeää, ettet käytä puhdistusvahaa, toista ÄLÄ käytä puhdistusvahaa, koska siinä on hiovia aineita lian ja hapettumaalin puhdistamiseksi autosta ja naarmuttaa pleksilasikattoa. Suosittelen useamman kuin yhden vahan levittämistä ja levittämistä usein, koska vaha palaa kuumassa auringossa.

Syvien naarmujen poistaminen katolta on hieman vaikeampaa, mutta jos olet varovainen ja varovainen, sen ei pitäisi olla ongelma. Ensin sinun on hiottava hiekka 1200 hiekkapaperilla. Henkilökohtaisesti käytän märkää / kuivaa paperia ja kostutan hiekan vaiheittain vedellä, joka on sekoitettu joidenkin astianpesukoneiden kanssa. Vesi toimii voiteluaineena, joka auttaa pitämään hiekkapaperin pinnan naarmut mahdollisimman pieninä. Kuivaa alue tämän vaiheen jälkeen ja puhdista se. Jos saalis on pieni, voit hieroa sitä käsin. Aloita raskaalla leikkuuseoksella ja poista pehmeällä liinalla. Puhdista sitten pinta leikkausmassalla, kaavi kaikki pois ja anna sen loistaa. Viimeinen vaihe on laittaa katolle vahapastakerroksia. Jos naarmu on suuri, sinun on käytettävä tasoituspyörää. Ennen kuin käytät kiillotuspyörää, varmista, että olet kokenut. Jos ei, suosittelen soittamaan ympärilläsi oleville auton tiedoille.

Sinun ei tarvitse käyttää hiekkapaperia pintanaarmujen korjaamiseen, vaan räjäytä ne kädelläsi kevyellä kattoyhdisteellä, kuten Maguire. Voi kestää jonkin aikaa olla kärsivällinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *