Katon jääpatot – kestävä ratkaisu

By | 8 lokakuun, 2021

Uudessa -Englannissa useimmat ihmiset tietävät, miksi jääpato vuotaa, joten en mene kovin yksityiskohtaisesti tutkimaan jääpaton vuodon anatomiaa. Haluan kuitenkin, lukija, tehdä lyhyen yhteenvedon muistin virkistämiseksi. Lumi kerääntyy katolle. Talon ulkoseinä menettää lämpöä siivessä, yleensä huonon eristyksen vuoksi. Lämpö kulkee katon läpi ja lumi alkaa sulaa. Ulkolämpötila jäätyy sulan ja nousee katosta vyöruusun alle. Tämä sykli jatkuu päivä päivältä ja sitten se tapahtuu … lämmin päivä, sula. Nykyään vesi on katon alla ja tulee taloon yleensä kattosiiven risteyksessä sisäseinää pitkin.

Soita urakoitsijallesi tai katontekijälle ja he kertovat sinulle, että kattoa ei ole asennettu oikein. Jotkut sanovat, että eristys on korjattava tai että ilmanvaihto ei toimi kunnolla. Voiko sen korjata? Joo. Mitä tahansa voidaan korjata. Joissakin tapauksissa saatat haluta rakentaa katon uudelleen siten, että siinä on oikeat ulkonemat ja pehmeät tuulet, oikeassa suhteessa huipputuuleen tai kaltevaan tuuleen, jotta katto pysyy viileänä ilmankiertoon. Joku käskee jopa rakentaa kylmän katon. Aina on lämmitysvaijereita, jotka voit laittaa katolle tai ehkä muuttaa sen metallihameeksi. Katon kehän ympärillä on 2 metrin metallinen reuna siinä toivossa, että jää ja lumi liukuvat sen yli. Näille ratkaisuille yleensä tapahtuu, että jääpato muodostuu katolle juuri asennetun ”ratkaisun” päälle, mikä voi pahentaa ongelmaa.

Jotkin näistä ratkaisuista voivat olla hyödyllisiä ongelman korjaamisessa. Mutta ajan myötä asfalttipäällysteellä saavutetaan enemmän jääpatoa, vaikka ilmanvaihtoa ohjataan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *