Kuinka varmistaa, että katto on valmis ennen aurinkopaneelien asentamista

By | 8 lokakuun, 2021

Se on jännittävä kokemus, kun päätät vihdoin siirtyä aurinkoenergiaan. Monien tutkimusten jälkeen olet päättänyt, että haluat sijoittaa aurinkopaneeleihin. Olet erittäin onnellinen siitä lähtien, kun aloitit tutkia alueesi aurinkoasentajia. Pieni kysymys ei kuitenkaan estä auringon paistamista: ”Mitä muuta voin tehdä ennen kuin pyydän tarjousta?”

Suosittelemme, että varmistat, että aurinkopaneelit ovat mahdollisimman valmiita asennettavaksi. Ennen kuin otat aurinkoenergian käyttöön, harkitse kolmea tärkeää kysymystä:

  • Millainen katosi on?

  • Mikä on katosi kunto?

  • Paljonko katolla on varjoa päivän aikana?

Vastauksesi voivat auttaa sinua määrittämään, milloin on aika saada aurinkopaneelilainauksia. Katsotaanpa jokaista kysymystä, eikö?

Millainen katoni on?

Katon nopea tarkastelu on hyvä ensimmäinen askel selvittääksesi, oletko valmis asentamaan aurinkopaneeleja. On otettava huomioon kolme pääasiallista tekijää:

  • Katon ikä

  • Peitemateriaali

  • Mahdolliset esteet aurinkopaneeleille

Katon ikä

Mitä vanhempi katto, sitä todennäköisemmin joudut tekemään töitä ennen aurinkopaneeliin sijoittamista. Jos katto on vaihdettava seuraavan 10 vuoden aikana, on parasta vaihtaa se ennen aurinkopaneelien asentamista. Tämä säästää sinua poistamasta ja asentamasta kattoa uudelleen, kun vaihdat sen.

Kattomateriaalit

Vaikka aurinkopaneelit asennetaan yleisesti metalli- ja asfaltti -katoille, jotkut kattomateriaalit, kuten liuskekivi ja espanjalaiset laatat, vaativat enemmän huomiota aurinkopaneelien asentamisessa. Jos katto on valmistettu herkästä materiaalista, sinun on neuvoteltava ammattimaisen katontekijän kanssa suositusten saamiseksi paneelien asentamisesta katollesi.

Mahdolliset esteet

Aurinkopaneelit on sijoitettava suorille riveille. Tämä tarkoittaa, että esteet, kuten tuuli ja katot, voivat rajoittaa paneelien mahtuvien paneelien määrää. Hyvä aurinkokonsultti voi suunnitella näiden esteiden ympärille, mutta se voi silti vaikuttaa aurinkopotentiaaliin.

Mikä on katoni kunto?

Katon kunnosta riippuen se on ehkä vaihdettava ennen uusien paneelien asentamista. Katso katolta nämä merkit:

  • Vahingoittuneet levyt tai vaakunat

  • Vuotoja tai tahroja ullakolla tai seinillä

  • Mildio

  • Tummat tahrat katolla, ”likainen ulkonäkö”

Jos katollasi on jokin näistä merkeistä tai sitä ei ole vaihdettu viimeisen 10 vuoden aikana, harkitse ammattimaista katon korjausta. Tee ostoksia ja katso mitä löydät. Jos alue, johon haluat asentaa paneelit, ei ole käytettävissä, ota selvää kotisi suunnitelmista nähdäksesi katon rakenteen.

Kuinka paljon varjoa katoni saa?

Puiden ja muiden rakennusten varjostus voi rajoittaa järjestelmän tuotantoa. Siksi on parasta välttää paneelien asentamista katon pimeisiin paikkoihin, jos mahdollista. Tarvittaessa puita voidaan myös kaataa varjostetun katon parantamiseksi. Käytä Project -kattoluukkua laskea kuinka paljon auringonvaloa katosi näkee vuosittain ja mitkä katon alueet olisivat parhaita paneeleille.

Varmista, että katto on valmis aurinkopaneeleille

Pieni valmistelu voi aiheuttaa suuren eron aurinkoenergiajärjestelmässä. Kun harkitset kolmea yksinkertaista kysymystä katosta, voit laittaa paneelit parhaaseen asentoon maksimaalisen tehon saavuttamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *