Parapet -katot

By | 8 lokakuun, 2021

Periaatteessa kaidekatolla on seinämäinen rakenne, joka sijaitsee katon reunassa. Tämä seinä tai kaide on yleensä noin 3 metriä korkea ja sitä pidetään yleensä turvaominaisuutena, joka estää sen putoamisen katon reunalta. Kuitenkin kattokatot tarjoavat erityisiä ominaisuuksia rakentamisen ja tyylin suhteen. Itse asiassa tämäntyyppiset katot on joskus asennettu antamaan litteän katon ulkonäkö. Kattokaiteet ovat yleisiä Lontoon kaltaisissa kaupungeissa, joissa vanhemmat rakennukset kielsivät puukattojen räjäytyksen potentiaalisena palovaarana.

On useita syitä, miksi haluat kattoreunaan kaide -seinän. Kuten mainittiin, kaidekattot tarjoavat edistyneen palosuojauksen, koska kaide estää liekkien kulkemisen rakennuksen ulkopuolelta ja sytyttämästä kattomateriaaleja. Lisäksi kaiteet vähentävät tuulen virtausta katon yli niin, että nouseva tuulen vastus jakautuu tasaisesti. Yleisin tapa tuulivaurioille katoille on nostaa katon reuna ja vetää kattorakenne taaksepäin. Kaiteet vähentävät tuulen vaurioitumisen riskiä, ​​joten ne ovat loistava vaihtoehto koteihin hurrikaaneissa tai tornado -alueilla.

Toinen merkittävä kaiteen etu on, että se estää putoamisen ja estää myös esineiden ja roskien räjähtämisen katolta. On kuitenkin joitain niittejä kannen suosimiseksi. Esimerkiksi kaiteet auttavat piilottamaan katolla olevat materiaalit tai laitteet, jotka voivat olla peitettyjä tai houkuttelevia. Lisäksi kattokaiteet vaikuttavat rakennuksen ulkonäköön lisäämällä havaittua korkeutta. Yleensä kaiteiden viimeistely on samanlainen kuin ulkoseinät, joten ne sopivat rakennuksen ulkorakenteeseen. Lisäksi kaiteet voivat auttaa estämään sadevesivahinkoja rakennusten ulkopuolelle. Kaiteen yläosa voidaan kääntää sisäpuolelta, joten vesi ei tahraa rakennuksen julkisivua. Joskus kaiteilla on myös pisaran reunat, mikä estää rakenteen ulkopintojen värjäytymisen.

Kaiteet ovat suosittuja arkkitehtien keskuudessa, jotka haluavat nykyaikaisen litteän katon. Valitettavasti litteillä katoilla on suurempi taipumus kerätä vettä, joka voi roiskua katon reunasta. Kaidan avulla suunnittelija voi rakentaa kotelon tai rakenteen, jolla on näennäisesti litteä katto ja rakentaa kaltevuutta. Kaide piilottaa kaltevuuden niin, että arkkitehtuuri näyttää täysin litteältä. Itse asiassa kaiteet voidaan rakentaa eri tilanteissa ja ilmastoissa käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja ja rakennusmenetelmiä. Tämä tekee kaidekatosta monipuolisen kattorakenteen, joka voi myös parantaa rakenteen estetiikkaa ja minimoida vauriot monissa ilmasto -olosuhteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *