Uusi katto – voidaanko metallikatot asentaa laattojen yläpuolelle?

By | 9 lokakuun, 2021

Oletko uuden katon markkinoilla? Jos näin on, kattoteollisuudessa on monia vaihtoehtoja. Nämä vaihtoehdot voivat vaihdella useista asfaltin vyöruusuista erilaisiin metallipaneelivaihtoehtoihin.

Yksi ammattitaitoisille urakoitsijoille esitetyistä monista kysymyksistä on ”Voidaanko metallikatot sijoittaa laattojen yläpuolelle?”. Yksinkertainen vastaus on kyllä. Metallin asettaminen katolle katon päälle edellyttää monivaiheista luonnetta. Tarkastelemme näitä vaiheita tarkemmin nähdäksemme, onko metallikaton ja olemassa olevan asfaltti -katon mukauttaminen innovatiivinen idea.

On harkittava useita asioita, ennen kuin päätät asentaa metallipaneelikaton olemassa olevan asfalttikaton päälle. Ensin on selvitettävä, onko katon vaneri tai katon alla olevan levyn lankku turvallinen ja vahva. Pohjimmiltaan katto ei vaurioidu, jos vesi pääsee vanhaan kattoon missä tahansa reikässä tai muulla kattoalueelle tulevalla sisäänkäynnillä. Tätä varten on tehtävä pieni tutkimustyö ennen uuden metallikaton asentamista.

On erittäin suositeltavaa tarkastella kattopäällyste ja runko ullakolta. Etsi tummia täpliä, muotteja, vesijälkiä vanerista tai kattoterasseilta tai halkeamia, joissa ei ole halkeamia tai halkeamia. Tämä on tehtävä huolellisesti, koska virhe voi vahingoittaa kattoa tai aiheuttaa vakavia vammoja itsellesi. Kun nämä asiat on vahvistettu hyväksi, seuraava askel on aloittaa katon valmistelu.

Uudet 1×4 -puiset nauhat tulee asentaa 24 tuuman välein pystysuoraan ja vaakasuoraan koko katon tasolle ylhäältä alas. On suositeltavaa käyttää puisia ruuveja uusien 1 x 4 puukaistan kiinnittämiseen. Kun sinulla on kattava näkymä koko katosta, on aika asentaa kattopaneelit. Muista, että kaikkien kattoaukkojen on oltava vilkkuvia saappaita, jotka toimivat katosovellukseen valitun metallipaneelin kanssa.

Tässä vaiheessa metallipaneelin valinta on välttämätöntä katon pitkäikäisyyden kannalta. Metallipinnoille on kääritty metallipaneeleja, jotka ovat vain tyylikäs tinalato. Tyylikkäiden sisätilojen tinapaneelien ongelmana on, että ylimääräiset tunnit kumilevyjä mätänevät ja epäonnistuvat, mikä luo katon, joka voi heikentää koko syytä metallikaton katon aloittamiseen.

Oikea tapa välttää ruuvilla päällystettyä materiaalia kasvoilla on käyttää piilotettua metallilankapaneelia. Tämäntyyppisiä paneeleja kutsutaan pystysuoriksi metalliliitoksiksi. Metallikattoa valittaessa on erittäin suositeltavaa ajatella pitkällä aikavälillä. Yhteenvetona voidaan todeta, että piilotettu kiinnityspaneeli kestää metallin koko käyttöiän, ja vuotojen mahdollisuus on minimaalinen aikana, jona se ei läpäise kattoa. Tämä on normaalia kaikentyyppisille katoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *