Vyöruusu tuulen vaurioita katolla – hämmennyksen poistaminen

By | 11 lokakuun, 2021

Saatat ajatella, että tuuli ei ole vahingoittanut kattoasi, joten et näe arpia. Mieti uudelleen. Tuuli voi vahingoittaa kattoa, mikä lyhentää käyttöikääsi ja aiheuttaa lisää vuotoja ja vahinkoja. Ja et ehkä koskaan tiedä!

Kun tuuli puhaltaa, se aiheuttaa valtavaa painetta hihnaan. Vahinko ei johdu tuulen tunkeutumisesta vyöruusun alle, vaan pintaan syntyvistä tyhjiön kaltaisista voimista. Oletko koskaan nähnyt videon tornadosta, joka lähestyy taloa ja yhtäkkiä koko katto nousee talosta ikään kuin se olisi kansi? Se on sama ylöspäin suuntautuva voima, joka voi vahingoittaa vyöruusuja, vaikkakin pienemmässä mittakaavassa.

Ensimmäinen asia, jonka tuuli tekee ripsillesi, on rikkoa liima. Kun tämä tiiviste on rikki, vyöruusu voi rikkoutua kokonaan. Nämä löysät laatat menevät usein ylös ja alas seuraavassa myrskyssä, jolloin sadevesi pääsee valumaan sinne, missä sen ei pitäisi olla! Tuulen aiheuttama sade voi aiheuttaa vuotoja ja vahingoittaa kodin sisätiloja. Vaikka monet vakuutusyhtiöt ja niiden insinööritoimistokumppanit väittävät, että rikkoutunut tiiviste ei ole vaurioitunut, se on epäilemättä vaurioitunut. Lapiot on suljettava, jotta ne voivat tehdä työnsä kunnolla. Siinä korostetaan, että kaikkien valmistajien eritelmien on suljettava nauhat. Nämä vyöruusut on ainakin suljettava manuaalisesti. He eivät ehkä pysty pysymään vanhojen vyöruusujen kanssa kunnosta riippuen.

Joissakin tapauksissa, kun tiiviste on rikki, teippi tai sen tiiviste deaktivoituu. Tässä tapauksessa nauhaa ei voi sulkea uudelleen. Molemmat kaulat on vaihdettava. On hyvin mahdollista, että koko katto on vaihdettava deaminaation vuoksi, vaikka kaikki vyöruusut ovat paikallaan.

Toinen yleinen tuulen aiheuttama vahinko, jota ei voida nähdä maasta, on kiertyminen. Se tapahtuu, kun tiiviste on rikki ja kun tuuli puhaltaa voimakkaasti, se taipuu muodostaen taitoksen. Tämä tapahtuu yleensä ennen kuin karkea on täysin repeytynyt, koska tämä on havaittavin vaurio ja se on helposti nähtävissä maasta.

Älä odota, kunnes katto vuotaa! Tarkasta katto vähintään kerran vuodessa ja varmista, että olet tietoinen sen kunnosta suuren myrskyn jälkeen. Voit saada uuden katon asuntovakuutuksella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *